Chateau Tour Marcillanet

Chateau Tour Marcillanet

Bordeauxské vinařství nacházející se v podoblasti Haut-Médoc. Vynikající představitel tzv. “levého břehu” řeky Garonny.

Vybraná vína z tohoto vinařství

Chateau Tour Marcillanet Chateau Goulefaisan AOC 2016
Chateau Tour Marcillanet

Chateau Goulefaisan AOC 2016

Suché víno / Červené víno
398 Kč
+
Chateau Tour Marcillanet Chateau Tour Marcillanet 2011
Chateau Tour Marcillanet

Chateau Tour Marcillanet 2011

Suché víno / Červené víno
588 Kč
+
Chateau Tour Marcillanet Chateau Tour Marcillanet 2015
Chateau Tour Marcillanet

Chateau Tour Marcillanet 2015

Suché víno / Červené víno
548 Kč
+
Chateau Tour Marcillanet Chateau Tour Marcillanet AOC Cru Bourgeois 2014
Chateau Tour Marcillanet

Chateau Tour Marcillanet AOC Cru Bourgeois 2014

Suché víno / Červené víno
598 Kč
+

Dějiny hradu La Tour-Marcillanet sahají až do 14. století, k pánům z Marcillanetu. Od dob středověku se zde dodnes nachází vězení a střílny, které lze vidět v hradbě obklopující zahradu. Věž má ušlechtilé kamenné schodiště a zvenčí je zdobena nádhernými renesančními dveřmi.

Koncem 18. století byla ke stávajícímu objektu přistavena zadní část hradu. Tento šlechtický dům Marcillanet patřil rodině, jejímž nejstarším známým členem byl Pierre de Sainte Marie, narozen kolem roku 1495.

V roce 1991 díky Marcovi a Claire Ponsarovým prošlo celé panství rozsáhlou rekonstrukcí vinic a sklepů a každoročně tak produkuje vína té nejlepší kvality. 

Podloží všech 16 hektarů vinice je utvořeno z jílu, vápence a štěrku pocházejícího z řeky Garonny. Produkce se pohybuje v rozmezí 40-55 hl/ha. Průměrné stáří keřů je 25 let a roční produkce vinařství činí cca 110 000 lahví. 

Jak už je pro Bordeauxský levý břeh typické, většinu vysazených keřů (65%) tvoří odrůda Merlot, následovaná odrůdou Cabernet Sauvignon (30%) a doplněna odrůdou Cabernet Franc (5%). Ačkoliv kupáže se v závislosti na povaze úrody rok od roku mírně liší, poměry zastoupených odrůd v nich jsou podobné (65:35:5).

Vinařství se pyšní tím, že kombinuje jak tradiční, tak moderní technologie v zájmu co nejlepšího a nejvyváženějšího výsledku. Fermentace v ocelových nebo betonových tancích trvá 4 týdny, následovaná lisováním a malolaktickou fermentací. Zrání vína v rozmezí 18 až 24 měsíců probíhá v barikových sudech z francouzského dubu té nejlepší kvality.

Pokud hledáte vynikajícího zástupce Haut-Médoc, podoblasti jež reprezentuje levý břeh Bordeaux, pak jste ho právě našli.
 

Další vinaři

Chateau De La Grave
Dom Caudron
Vinařství Komarov